Nieuwsbrief 0910 Artistiek team in de schijnwerpers

Nieuwsbrief 0910 Artistiek team in de schijnwerpers

In het programmaboekje, dat alle bezoekers van ons spel zullen ontvangen, is een aparte kolom gewijd aan het artistieke team, dat onze acteurs en actrices, jong en oud, heeft geregisseerd en begeleid. In deze Nieuwsbrief willen we iedereen uit dit team even apart belichten. Op voorhand is duidelijk dat dit door het Klooster gekozen gezelschap van professionals ons iets bijzonders heeft gebracht. Toneel, muziek, zang, dans, alle showfacetten zijn dank zij hen straks in “1672” te zien! Onderstaand een korte indruk over elk van hen, te beginnen met auteur en regisseur Jimmy Plooij en componist Henk Hopman die de speciale muziek voor “1672” arrangeerde.

jimmyplooij1henkhopman
Jimmy PlooijHenk Hopman

Jimmy Plooij (1972) studeerde in 1998 af aan de faculteit drama van de Hogeschool Constantijn Huijgens in Kampen. Jimmy regisseerde onder andere de voorstellingen ‘Man van La Mancha’ bij de Utrechtse Stichting Karakter, ‘Guys and Dolls’ bij musicalvereniging Starlight Boulevard en ‘Duet in Klein Onbegrip’ met sopraan Pieternel van Amelsvoort en pianiste Ineke Geleijns. ‘Jimmy werkt sinds 1999 als theaterdocent en regisseur bij Het Klooster en is daarnaast ook coördinator van de theaterafdeling van het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse. In Woerden tekende hij voor de regie van voorstellingen als ‘Queen Lear’, ‘Soulbrothers’, ‘De Poolse Dame’, ‘Who’s John?’ en ‘Mama Medea’. In Spijkenisse had hij de artistieke leiding bij de musicals ‘A Christmas Carol’, ‘Peter Pan de musical’ en ‘Belle en het Beest’.

Henk Hopman studeerde gitaar en sloot in 1988 zijn studie cum laude af aan het Conservatorium in Tilburg. Henk heeft sindsdien vele concerten gespeeld in binnen- en buitenland.Hij werkte onder andere samen met het gitaar ensemble Attaca en de wereld muziek groep ®chestra waarmee hij in 2005 en 2006 een succesvolle theater toer speelde. In 2008 richtte Henk Hopman Studio Libertad op en zijn er twee solo albums van hem verschenen. ‘Canciones de La Libertad’ in 2008 en ‘The Guitar is a Song’ in 2009. Medio 2010 zal zijn nieuwe album uitkomen met als titel ‘Fragments of A Dream’.  Een mix van Flamenco en Zuid-Amerikaanse muziek.

ariekeluikinga
Arieke Luikinga

Arieke Luikinga is sinds 2002 actief als theaterdocent en heeft sindsdien gewerkt op diverse jeugdtheaterscholen, centra voor de kunsten en in het primair en voortgezet onderwijs. Naast haar werkzaamheden voor het Klooster in Woerden werkt zij als locatiecoördinator en theaterdocent voor het ‘Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland’. Daarnaast werkt ze als zelfstandige. Met Theater In De Klas geeft ze workshops in het onderwijs. Naast haar docentschap ontwikkelt Arieke theaterleerplannen en educatieve projecten. Arieke is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem.

thamarkemperman1esthernederpeltlazarom
Thamar KempermanEsther Nederpelt Lazarom

Thamar Kemperman (1979) studeerde in 2002 af als regisseur/docent aan de toneelacademie Maastricht. Zij regisseerde onder andere de voorstelling “Feest!” bij de Amsterdamse Jeugdtheaterschool en was in 2004 als actrice te zien in de voorstelling “Crash”van Karim Traidia. Daarna ging ze naar Nicaragua en Suriname om daar voorstellingen te maken met jonge circustheatergroepen (l’escuela de la comedia y mimo in Nicaragua en in Suricircus in Suriname). De laatste jaren werkt ze als freelance theaterdocent bij o.a. het Jeugdtheaterhuis en het Klooster. Ook is ze werkzaam als regisseur en actrice bij stichting Formaat, werkplaats voor participatief drama. Afgelopen seizoen was ze daar onder andere te zien in de voorstelling Under Pressure.

Esther Nederpelt Lazarom (1979) heeft zich in de jaren ontwikkeld als danseres, dansdocente, choreografe en dans- en bewegingscoach. Zij heeft veel in New York gedanst, onder andere bij The Next Stage Project, Labyrinth Dance Theater en Ko-Rhyo Dance Theater, waar zij veel inspiratie heeft opgedaan. Verder geeft Esther o.a. open lessen bij de New Dance Studios in Amsterdam en doet diverse choreografie- en educatieprojecten (in de leeftijd van 3 tot 65+), voor zowel amateur dansers als professionele dansers en docenten. Ook werkt zij erg graag met acteurs, waarvoor zij diverse workshops heeft verzorgd. Het project Historische Spelen sluit daarom naadloos aan bij haar passie voor de dans.

esrikismanloesnuijten
Esra KismanLoes Nuijten

Esri Kisman (1988) studeerde in 2005 af als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Momenteel studeert ze weer in Rotterdam voor Theatermaken bij de Theaterfabriek. Ze is nu bezig met het regisseren van haar eerste eigen voorstelling: “Wat de ogen zeggen”.

Loes Nuijten (1986) had al heel vroeg iets met “theater”. Ballet, pianoles, jeugdtheater, wat deed ze niet. Spoedig bleek dat ze ook goed kon zingen. In haar schoolperiode deed ze dan ook vaak mee met musicals in en om haar woonplaats Bergen op Zoom. Zij ging studeren aan de Hogeschool der Kunsten Codarts in Rotterdam en behaalde tussentijds ook haar propedeuse Pedagogische Wetenschappen in Utrecht. Zij volgde diverse master classes van o.a. Helmert Woudenberg, Wende Snijders, Roberta Alexander en Robbert Scott. Zij speelde mee in diverse musicals en was backing vocal bij o.a. Danny de Munk en Montezuma Revenge. Momenteel is zij ook zang/theaterdocent op het Klooster.

Uit de pers

Ook nu weer een paar voorbeelden uit onze publiciteit. RPL-FM/Kerkelijke omroep zendt zondagavond 6 juni om 17.30 uur een interview uit met de voorzitter van HSW. Op RPL-FM Nieuws is eveneens een kort interview te horen. Zondagmorgen 13 juni volgt op Radio M een korte impressie, opgenomen tijdens de repetities op zaterdag 5 juni. Op 11 juni zal RTV Utrecht ’s avonds filmen in het kader van het programma “Uit met….” Presentatrice Sofie van den Enk neemt actrice Annette Barlo mee als gast, laat haar dansen bij de Workshop in het Kasteel en neemt haar mee naar de uitvoering van “1672”. Tevens komen daarbij “Kasteelheer” Gerrit Warning en Frits Bugter van HSW aan het woord. Ook de Telegraaf zal donderdag aandacht besteden aan ons weekend en zal zaterdag een fotograaf sturen voor een impressie in de krant van zondag of maandag.

krantartikel

AD/Groene Hart Woerden besteedde zaterdag aandacht aan de bouw van de ludieke Kasteelpoort, waardoor al onze bezoekers straks het Kasteel Theater zullen binnengaan. Aannemer Bebouw heeft dit gevaarte belangeloos voor ons getimmerd. Graffiti Rob van Beek en Peter Meijn maken er een fraai “schilderij” van.

cast

Zaterdag jl. bracht de burgemeester van Woerden, Hans Schmidt, een bliksembezoek aan de repeterende cast van “1672”. Hij toonde zich zeer onder de indruk van het spel van de enthousiaste acteurs en actrices: “Dit moet iedere Woerdenaar zien!”

Tenslotte, nu in het definitieve “jasje” gestoken, de pakkende slogan op onze overdekte tribune:

erutribune

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.