Auditie

Wil je meedoen?

Wil jij meespelen met de Historische Spelen Woerden? Meld je dan aan voor de audities! Voor ‘De Dagen van Han’ zijn we op zoek naar acteurs en actrices in de leeftijd van 17 tot 77 jaar. De casting vindt plaats bij het Klooster Woerden op zondag 19 mei vanaf 11:30 en zal uit twee gedeelten bestaan. Je kan je uiterlijk aanmelden tot 10 mei.

Aan het eerste deel van de auditie kan iedereen meedoen die zich met hart en ziel wil gaan inzetten voor deze bijzondere Historische Spelen 2019. Vervolgens wordt er voor de tweede ronde een kleinere groep spelers geselecteerd die in aanmerking komt voor de (hoofd)rollen. De uiteindelijke cast wordt in de week na de casting bekend gemaakt.

Omdat de Historische Spelen dit jaar net als in 2016 in een theater plaatsvinden, zal er een kleine groep met hoofdrollen zijn, verder zijn er nog een aantal kleinere rollen te verdelen. Deze rollen gaan naar leden van het ensemble. Daarnaast kan er, afhankelijk van de kwaliteit van de spelers, gekozen worden voor understudies en/of alternates.

Voor de hoofdrol van Han in zijn jeugdjaren zijn  we speciaal op zoek naar jonge talenten in de leeftijd vanaf ongeveer 14 jaar tot en met 20 jaar. Zij zijn ook van harte welkom op deze eerste auditiedag.

Voor jongeren en kinderen zal in de voorstelling natuurlijk ook een rol worden weggelegd, maar deze worden pas na de zomervakantie geselecteerd.

Om in aanmerking te komen voor de cast is enige spel- en/of podiumervaring vereist. Goed kunnen zingen of dansen is een pré, maar niet noodzakelijk. Bij de casting ligt het accent dan ook op spel, maar muziek en dans komen zeker aan bod!

Om een indruk te krijgen waar het nieuwe stuk over gaat kun je hier de korte samenvatting van het verhaal lezen

Inschrijfformulier

Iedereen die auditie wilt doen moet zich eerst via dit inschrijfformulier aanmelden.