Kaartverkoop gestart!

Voorstellingen
14, 15 en 16 oktober

De finale van het jubileumjaar
   en de finale van de Historische
         Spelen vragen om iets groots.

Dit jaar spelen we in een grote circustent midden op het Exercitieveld in Woerden. Met hartverwarmend spel en live muziek wordt de tijd dat Woerden van dorp naar stad ging tot leven gewekt.

Deze voorstelling speelt rond 1372. Het vertelt het verhaal van een eigenwijze jonge vrouw met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen. Ze groeit zo’n 650 jaar geleden op in de tijd waarin het dorp Woerden een stad wordt. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Het versterken van de aarden wal en de kleine gracht door de mannen uit het dorp is een bikkelhard karwei. Pas als de verdedigingswerken klaar zijn zal Woerden de stadsrechten krijgen. Lukt het de jonge vrouw haar familie te beschermen, het hart van een edelman voor zich te winnen en de boogmaker een rol van betekenis te geven? We zien de invloed van de pest, noeste arbeid, vetes en vakmanschap, liefde en intrige, dwars door de lagen van de bevolking heen.

Praktische informatie

Invalide plekken
Er zijn een beperkt aantal rolstoelplekken. De voorkeur is naar de zitplaats in de rolstoel en dan overstappen (met hulp van vrijwilliger) op uw stoel. Meldt u zich op tijd bij de voorstellings begeleiders.

Weet wat er speelt

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing! Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or

Bekijk

Maak ons blij en wordt sponsor!

Steun onze stichting en maak deel uit van de voorstelling.

Onze sponsoren

Boltini
EHBO Woerden
Gemeente Woerden
Hans Pieters
Het Klooster
Michael Krugex
Purple Haze
Smolders cartering
Uniseco

Versluysgroep Bodegraven
van Ooijen & Zn B.V
Café de Pompier
Drieman makelaardij
Fysiotherapie Associatie Eewold C.S.
Gevaert
H.V.Z. Woerden
Jumbo Stef Bijlsma
Loef en Lij

Oudshoorn & Schoe
Qbtec
De Samenwerkingsunie
Spies en Spijs
Tandartsenpraktijk Stromenlaan
Van de Woude
Van Drie beheer
Van Vliet Opel
Westdam notarissen

Word vrijwilliger

Vind jij het leuk om tijdens de voorstelling achter de schermen te helpen? En ben je in de periode van 12 t/m 16 oktober beschikbaar om ons te assisteren? Geef je dan nu op als vrijwilliger! 

Copyright Historische Spelen Woerden 2022

Deze website is mogelijk gemaakt door Yellowbrand