Jos van Riet nieuwe voorzitter Historische Spelen Woerden

Jos van Riet nieuwe voorzitter Historische Spelen Woerden

Jos van Riet nieuwe voorzitter Historische Spelen       

 

Het bestuur van de Stichting Historische Spelen Woerden maakt bekend dat de Woerdenaar Jos van Riet is benoemd als de nieuwe voorzitter van deze stichting.

Jos van Riet volgt daarmee een andere markante Woerdenaar, Frits Bugter, op.

Bugter overleed plotseling op 13 september vorig jaar.

 

Met van Riet is het bestuur weer compleet na een periode van bijna een jaar zonder voorzitter. Het bestuur zal zich de komende maanden gaan richten op het mogelijk maken van een nieuw historisch spel, dat ten uitvoer gebracht zal gaan worden.

De voorbereidingen voor een nieuw Historisch Spel “Hoera ! We hebben een koning” zijn inmiddels al in volle gang. Het stuk zal te zien zijn in het theater van Het klooster in december van dit jaar.

 

Hoera ! We hebben een koning

 

Cees Kooijman was in in de periode na het overlijden van Frits Bugter interim-voorzitter.

Kooijman reageert verheugd op de komst van Jos van Riet. “Met Jos hebben we een voorzitter die heel goed past in het profiel dat we in het bestuur voor deze functie hadden opgesteld. Hij brengt een uitgebreid netwerk in Woerden en omstreken met zich mee, kent de geschiedenis van deze stad goed, is enthousiast en ondernemend. Daarnaast is hij communicatief sterk en dat is wel handig als voorman van de stichting en het gezicht van de Spelen. Hij is uiteraard anders dan zijn voorganger Frits, maar we zijn heel blij dat hij in het bestuur zitting neemt.

 

Het bestuur heeft de taak om een nieuwe uitvoering van de Historische Spelen Woerden in 2016 financieel en organisatorisch mogelijk te maken. Het bestuur werkt daarbij nauw samen met het artistieke team van Het Klooster en de vele vrijwilligers en spelers van het nieuwe stuk

In december zal dit historische spel worden uitgevoerd in het Klooster.

De voorgaande edities van de Historische Spelen Woerden waren in 2010 en 2013, “1672” en “Eindelijk vrede”.

No Comments

Post a Comment