Over de stichting

Doelstelling

Een pregnante gebeurtenis uit de historie van Woerden wordt in theatervorm uitgebeeld. En wij willen dat om de drie jaar doen. Waarom? Omdat we denken hiermee het historisch besef van de inwoners te vergroten. De binding met de stad te versterken. Verleden en toekomst met elkaar te verbinden, omdat de geschiedenis zich nu eenmaal herhaalt.
Omdat we de leefbaarheid en de cultuur van de stad daarmee dienen. En, omdat we het allemaal samen gaan doen! En daarmee, mede door de samenwerking met de professionals van Kunstencentrum Het Klooster, aan alle medespelers en toeschouwers iets bieden wat zowel ontspannend als leerzaam is! Cultuureducatie in optima forma! Ook worden de saamhorigheid onder de inwoners en de betrokkenheid bij elkaar ermee gediend. En tenslotte, omdat het zo leuk is om dat allemaal samen voor elkaar te krijgen!

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit Jos van Riet, Erik Schuurmans, Cees Kooijman, Rob La Fors en Wilco Verdoold. Oud-sectretaris Douglas Harting is als adviseur aan de stichting verbonden.

dsc03140
Voorzitter

Jos van Riet

‘Hoera, we hebben een Koning’ is de derde editie van de Historische Spelen. Dagelijks staan er vele spelers op de planken en helpen er 20-25 vrijwilligers mee aan het stuk. Dat is het lieve van Woerden, ze bieden zich allemaal aan, willen auditie doen en achter de schermen helpen. Ik mag als voorzitter trots toekijken en proberen de laatste centen binnen te halen. Dat kan ik doen omdat ik zowel het Gilde als Woerden Promotie heb gedaan, een netwerk heb.

foto15
Secretaris

Erik Schuurmans

In 2010 en 2013 heb ik zelf meegespeeld. Ik heb daar mooie vriendschappen aan overgehouden. Maar heb ook gezien wat het organiseren daarvan inhoudt. Als bestuurslid was ik al elders actief in de stad. Wat heerlijk om vanaf nu én bestuurder én speler te zijn bij de Historische Spelen Woerden!

image
Penningmeester

Cees Kooijman

Na het historisch spel “1672” ben ik anders gaan denken over de Woerdense geschiedenis. Wat mij fascineert, kijkende vanuit mijn kantoor midden in het centrum: wie zullen er in al die 640 jaar over diezelfde grond hebben gelopen? Welke bekende en onbekende Woerdenaren, van jong tot oud, van bakkers tot soldaten uit alle windstreken, wie zijn hier allemaal voorbijgegaan

rob2
Bestuurslid

Rob la Fors

Het waren mooie ervaringen om in 2010 en 2013 de algehele productie voor de historische spelen te verzorgen. Met name de realisatie van de buitentheaters, eerst op het Kerkplein daarna op het Exercitieveld. De voorbereidingen voor 2016 zijn inmiddels begonnen, deze keer geen buitenlocatie maar binnen in het Klooster.

WilcoVerdooldBudeco
Bestuurslid

Wilco Verdoold

Een unieke spektakel: Toneel, muziek en dans. Een echte historische gebeurtenis uit de geschiedenis van Woerden. In de buitenlucht met een geweldig decor. Gespeeld door professionele amateurs met begeleiding van docenten van Het Klooster. Daar draag ik met genoegen mijn steentje aan bij.

Comité van Aanbeveling

Het is altijd fijn als dit soort initiatieven worden gesteund door prominenten uit de gemeenschap. De Stichting is dan ook zeer verheugd, dat haar plannen met genoegen worden onderschreven door de volgende bekende Woerdenaren.

team_image
Burgemeester Woerden

Victor Molkenboer

Wat een schitterende manier om de inwoners van onze stad wegwijs te maken in de mooie historie van Woerden! En wat zullen we genieten van dit mooie spel. Van harte aanbevolen

team_image
Oud-huisarts

Edwin Gordijn

Je inzetten voor zoiets moois als een historisch spel over Woerden! Hoe kun je nog meer betrokken raken bij alles wat gaat over het verleden van onze historische stad. Na de spelen van 2010 en 2013 gaan we in 2016 genieten van het wel en wee van de Woerdenaren in de tijd van koning Willem I. Ik ben er klaar voor!

team_image
Ondernemer

Kees Gerritse

Voor een rasechte Woerdenaar als ik is het een voorrecht opnieuw een bijdrage te mogen leveren aan dit kleurrijke evenement, dat de kennis over de historie van onze prachtige stad bij iedereen verder bevordert. Ik ben er van overtuigd, dat iedereen in 2016 opnieuw zal genieten van een wervelend spektakelspel!

team_image
Notaris

Brigit Colaris

Natuurlijk ben ook ik geïnteresseerd in de geschiedenis van Woerden. Zo’n historisch spel is een prachtig middel om het verleden van onze stadgenoten te doen herleven. En wat ik vooral zo mooi vind is, dat we dat als Woerdenaren allemaal samen voor elkaar weten te krijgen. In 2016 wordt dat weer genieten!

team_image
Ondernemer

Gijs Okkerman

De geschiedenis van Woerden draag ook ik een warm hart toe. Met vele anderen koester ik graag de culturele erfgoederen die onze prachtige stad bezit. Het spreekt dan ook bijna vanzelf, dat ik ook de Historische Spelen die gaan over onze stad bij iedereen van harte kan aanbevelen.

Kernteam Het Klooster:

  • Sanne Dorrepaal – productiemanager/regie-assistent
  • Jimmy Plooij – script, regie
  • Henk Hopman – muziek
  • Loes van Schaijk – zang
  • Caty Wijmans – dans