Over de stichting

Doelstelling

Een pregnante gebeurtenis uit de historie van Woerden wordt in theatervorm uitgebeeld. En wij willen dat om de drie jaar doen. Waarom? Omdat we denken hiermee het historisch besef van de inwoners te vergroten. De binding met de stad te versterken. Verleden en toekomst met elkaar te verbinden, omdat de geschiedenis zich nu eenmaal herhaalt.

 

Omdat we de leefbaarheid en de cultuur van de stad daarmee dienen. En, omdat we het allemaal samen gaan doen! En daarmee, mede door de samenwerking met de professionals van Kunstencentrum Het Klooster, aan alle medespelers en toeschouwers iets bieden wat zowel ontspannend als leerzaam is! Cultuureducatie in optima forma! Ook worden de saamhorigheid onder de inwoners en de betrokkenheid bij elkaar ermee gediend. En tenslotte, omdat het zo leuk is om dat allemaal samen voor elkaar te krijgen!

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit Jos van Riet, Erik Schuurmans, Cees Kooijman, Rob La Fors en Wilco Verdoold.
Oud-sectretaris Douglas Harting is als adviseur aan de stichting verbonden.

dsc03140
Voorzitter

Jos van Riet

‘Hoera, we hebben een Koning’ is de derde editie van de Historische Spelen. Dagelijks staan er vele spelers op de planken en helpen er 20-25 vrijwilligers mee aan het stuk. Dat is het lieve van Woerden, ze bieden zich allemaal aan, willen auditie doen en achter de schermen helpen. Ik mag als voorzitter trots toekijken en proberen de laatste centen binnen te halen. Dat kan ik doen omdat ik zowel het Gilde als Woerden Promotie heb gedaan, een netwerk heb.

foto15
Secretaris

Erik Schuurmans

Vanaf 2010 ben ik al betrokken bij de Historische Spelen Woerden.
De eerste twee uitvoeringen in 2010 en 2013 als speler. De laatste keer in 2016 als speler èn bestuurslid.
Met heel veel enthousiaste mensen uit Woerden en omstreken maken we de Spelen elke keer weer tot een succes.
Het is voor mij een voorrecht om mee te doen met een grote groep leuke mensen die zich helemaal geven voor een top-voorstelling.
Daarnaast stuur ik graag mee op de achtergronden om de randvoorwaarden voor de volgende Historische Spelen in Woerden te regelen.
Met veel genoegen.

image
Penningmeester

Cees Kooijman

Na het historisch spel “1672” ben ik anders gaan denken over de Woerdense geschiedenis. Wat mij fascineert, kijkende vanuit mijn kantoor midden in het centrum: wie zullen er in al die 640 jaar over diezelfde grond hebben gelopen? Welke bekende en onbekende Woerdenaren, van jong tot oud, van bakkers tot soldaten uit alle windstreken, wie zijn hier allemaal voorbijgegaan

rob2
Bestuurslid

Rob la Fors

Na de mooie ervaringen in 2010, 2013 en 2016 is de voorbereiding voor 2019 al in volle gang. Het is geweldig om samen met het artistieke team van Het Klooster de productie voor 2019 te verzorgen. Het is iedere keer een uitdaging om de voorstelling nog spectaculairder te maken dan de vorige.

WilcoVerdooldBudeco
Bestuurslid

Wilco Verdoold

Oprichter Frits Bugter nam me mee in zijn droom: een spektakelstuk om 650 jaar stadsrecht van Woerden te vieren. Maar niet wachten tot het zover is, nee elke 3 jaar een nieuwe periode uit de geschiedenis van Woerden op het podium brengen. Muziek, dans, theater. Toegankelijk, maar ook met de boodschap. Over het verleden en over het heden.
Elke keer weer overtreffende de vele vrijwilligers het niveau van de vorige editie. Met maximale inzet en met professionele begeleiding. Ik kijk uit naar de finale!

Comité van Aanbeveling

Het is altijd fijn als dit soort initiatieven worden gesteund door prominenten uit de gemeenschap. De Stichting is dan ook zeer verheugd, dat haar plannen met genoegen worden onderschreven door de volgende bekende Woerdenaren.

team_image
Burgemeester Woerden

Victor Molkenboer

Wat een schitterende manier om de inwoners van onze stad wegwijs te maken in de mooie historie van Woerden! En wat zullen we genieten van dit mooie spel. Van harte aanbevolen

team_image
Oud-huisarts

Edwin Gordijn

Je inzetten voor zoiets moois als een historisch spel over Woerden! Hoe kun je nog meer betrokken raken bij alles wat gaat over het verleden van onze historische stad. Na de spelen van 2010 en 2013 gaan we in 2016 genieten van het wel en wee van de Woerdenaren in de tijd van koning Willem I. Ik ben er klaar voor!

team_image
Ondernemer

Kees Gerritse

Voor een rasechte Woerdenaar als ik is het een voorrecht opnieuw een bijdrage te mogen leveren aan dit kleurrijke evenement, dat de kennis over de historie van onze prachtige stad bij iedereen verder bevordert. Ik ben er van overtuigd, dat iedereen in 2016 opnieuw zal genieten van een wervelend spektakelspel!

team_image
Notaris

Brigit Colaris

Natuurlijk ben ook ik geïnteresseerd in de geschiedenis van Woerden. Zo’n historisch spel is een prachtig middel om het verleden van onze stadgenoten te doen herleven. En wat ik vooral zo mooi vind is, dat we dat als Woerdenaren allemaal samen voor elkaar weten te krijgen. In 2016 wordt dat weer genieten!

team_image
Ondernemer

Gijs Okkerman

De geschiedenis van Woerden draag ook ik een warm hart toe. Met vele anderen koester ik graag de culturele erfgoederen die onze prachtige stad bezit. Het spreekt dan ook bijna vanzelf, dat ik ook de Historische Spelen die gaan over onze stad bij iedereen van harte kan aanbevelen.

Kernteam Het Klooster:

  • Niek Dekker – productiemanager
  • Jimmy Plooij – script, regie
  • Henk Hopman – arrangementen en muzikale leiding
  • Marlous Tolhuisen – zang
  • Caty Wijmans – dans
  • Sanne Dorrepaal (kinder-/jongerencast)